Tepelná izolace oken

Kvalitní tepelná izolace oken může zabránit většímu úniku tepla, a tudíž vést k nižším nákladům na vytápění. Zároveň může pomoci snížit hlučnost.

  • Těsnění
Častým problémem především starších oken bývá mezera mezi rámem a okenním křídlem. Řešením tohoto problému je použití těsnění. Ve specializovaných obchodech se nabízí v nejrůznějších provedeních. Obvykle vystačí na několik let a je vyrobeno, tak aby dobře odolávalo vnějším podmínkám. Samotnou montáž lze zvládnout samostatně dle návodu na obalu.
  • Termoizolační fólie
Tato průhledná fólie je další vhodným řešením, jak snížit náklady na energii. Instalace je jednoduchá. Nalepí se jednoduše na vnitřní stranu oken a díky tomu se vytvoří izolační vzduchový polštář.
  • Závěsy
Kvalitní závěsy určitě nejsou jen dekoračním prvkem, nýbrž hrají zásadní roli v rámci izolace místnosti. V zimě zabraňují úniku tepla, v létě zase chrání před horkem. Upravují též akustiku místnosti. Hustší materiál poskytuje lepší izolaci.
  • Rolety a žaluzie
Ano, nechrání pouze před světlem, ale též před únikem tepla. Na trhu existují v nejrůznějších provedeních, takže lze zvolit dle svého gusta.
  • Výměna skel
Nakonec lze též doporučit výměnu jednoduchých skel na dvojklo či trojsklo, které má lepší tepelněizolační vlastnosti a snižuje hlučnost.

Publikováno: 05.01.2024